Köszöntünk a Jutai úti óvoda honlapján !

Csak nagyoknak

Intézményünkben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az iskolakezdéshez szükséges készségek elsajátítására vegyes életkorú csoportban is minél több lehetősége nyíljon a nagyobbaknak. Ezért több olyan alkalmat teremtünk, ahol a kisebbekhez való alkalmazkodás terhét és örömét feledve, csak a saját korosztályukhoz mért feladatokkal kell megküzdeniük.

 • 1
  Kirándulások
  A nagyobbaknak állóképességük és érdeklődési körük miatt is szükségük van olyan kirándulásokra, ahol bejárva árkot, bokrot megismerkedhetnek a természet csodáival, kísérletezhetnek, kutathatnak, vagy valami különlegességre lelhetnek.
 • 2
  Korcsoportos foglalkozások
  Kis óvoda lévén, lehetőségünk van arra, hogy a két, párhuzamosan dolgozó óvó néni, alkalmanként életkor szerint ossza meg egymás között a gyerekeket, így olyan mozgásos, énekes játékokat, interaktív társasjátékokat játszhatnak, amelyek csak a nagyoknak szólnak
 • 3
  Tehetségműhelyek
  A tehetséggondozásra két területen nyújtunk lehetőséget.
 • Megmozgató torna
 • Célunk a mozgás megszerettetése, jókedvvel, játékosan. Különböző feladatsoron keresztül fejleszteni kívánom az egyensúlyérzéket, labdaérzékenységet, ritmusérzéket, javítom a testtartást, erősítem a vázizmot. Fontos, hogy a gyerekek megtanulják milyen a közösségben sportolás, hogyan kell e, egymást segítve dolgozni. Fő feladatunk mozgáskoordináció, az egyensúly, a végtagok összehangolása mozgás közben, az ösztönös mozgásminták fejlődése.
 • Meseműhely
 • A bábjátszás, az élménypedagógia, a drámapedagógia varázslatát segítségül hívva, a mesékkel, a versekkel való játékra nyújt alkalmat. Aki szeret szerepelni, annak lehetősége van az óvodai ünnepeken, vagy a minden évben, a Bábszíntér szervezésében megrendezésre kerülő Cucorka bábfesztiválon megmutatni magát.