Köszöntünk a Jutai úti óvoda honlapján !
Bemutatkozó gondolatok


„Gyermek, nagyon kell szeretni Téged, mert végtelen a gyöngeséged...
Tátogó csőrű tollatlan madárka nem olyan gyönge, nem olyan árva...
Gyermek, nagyon kell szeretni Téged.”

Ha nem fürkészném, mi bánt, mi fájhat, Mikor kis ajkad sírásra lázad;
Ha szívem írt nem lelne rája, Úgy ami fáj, csak fájna, fájna...
Gyermek, nagyon kell szeretni Téged.

(Részlet Várnai Zseni : Gyermek című verséből)

 • 1
  Óvodánk a Jutai Úti Tagóvoda, Kaposvár Tüskevár városrészében található, családi házas, hangulatos zöldövezeti környezetben. Udvarunk hatalmas zöld terület, árnyat adó fákkal, bokrokkal. A Kaposvári Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda Tagintézményeként működünk kettő gyermekcsoporttal. Gyermekeink, családias légkörű, gyermekléptékű berendezési tárgyakkal felszerelt termekben vegyes életkorú csoportokban töltik napjaikat, ahol lehetőség nyílik testvérek, ismerős gyermekek együttnevelésére is. Városi szinten az egyetlen ovi vagyunk, ahol a testi képességek fejlesztésére mindkét csoportnak külön, jól felszerelt, tornaterem áll rendelkezésére, amely óvodai nevelésen kívüli külön szolgáltatásra is lehetőséget ad. Délután pedig a gyermekek pihenését szolgálja, így a folyamatos felkelés is tökéletesen biztosított.
 • 2
  A kevesebb pihenést igénylők, korábban kelhetnek és a csoportszobában nyugodt játéktevékenységet folytathatnak, alvó társaikat nem zavarják. Mindkettő csoport saját gyermekmosdóval rendelkezik. Kivételes adottságainkkal a nap minden szakaszában tökéletesen tudjuk biztosítani a folyamatos életszervezést. Nincs várakozás a mosdóhasználat miatt, a déli étkezéskor nincs ágy a csoportszobában. A gyermekek által féltett várakat, egyéb építményeket nem kell napiszinten lebontani, lehet vele folyamtaosan játszani vagy tovább bővíteni, hisz nincs szükség a csoportszobában helyre a mozgásos tevékenységekhez, vagy a délutáni pihenéshez. A két teremnek köszönhetően délelőtt, a két óvó néni párhuzamosan is folytathat csoporton belül különböző tevékenységet. A mozgás, amely tudjuk milyen kiemelt jelentőséggel bír egy kisgyermek fejlődésében, a mi óvodánkban maximálisan biztosított. Már a reggeli órákban is használható mozgásos játékokra a tornaszoba, természetesen felnőtt felügyelete mellett. Rossz idő esetén, amikor nem tudunk az udvarra menni, a jól felszerelt külön tornaszoba pótolhatatlan.
 • 3
  Hatalmas udvarunka játékos mozgáslehetőség sokféleségét kínálja,a szépen felújított udvari mosdó a szabadban töltött idő kényelmét szolgálja. Intézményünkben, az óvodai és a családi nevelés összhangját a nyitottság és a bizalom elemeire építjük. A gyermekek tevékeny mindennapjai biztonságot nyújtó feltételrendszerben, szeretetteljes légkörben valósulnak meg. Családias, derűs, egymásra figyelő, egymást tiszteletben tartó légkörben neveljük a ránk bízott gyermekeket. Küldetésünknek tekintjük, hogy a gyermekek szeressenek a mi óvodánkba járni; vidámak, kiegyensúlyozottak legyenek !  Mi ezért dolgozunk a mindennapokban !
 • 4
  Aki nagyon jó adottságokkal rendelkező, családias hangulatú ovit keres gyermekének, nálunk megtalálja !  A város minden részéből szeretettel várjuk a Kisgyermekeket és Szülőket !


A Jutai Úti Tagóvoda Apraja-Nagyja nevében :

Kirsch-Valkó Klára
Tagóvoda vezető